čtvrtek 1. května 2014

TŘEŠNĚ a POVÍDÁNÍ O ANIČCE

Tak nevím, nevím, jak to bude s tím líbáním pod rozkvetlou třešní..Dnes ráno jsme odjeli na chalupu do Krkonoš....já natěšená na tu pusu:o) a ejhle..třešně, která před 14 dny byla samý květ...je bez květu..Jak si mám vybrat? Krásnou jabloň nebo obsypanou hrušku? To je dilema...
Navíc začalo strašně pršet..tak čekáme až přestane...:o)

   Na chalupu jsme jeli s naší malou vnučkou Aničkou.. Cesta na chalupu trvá něco málo přes hodinu a naše Anička bývá často netrpělivá...po cestě se ale nenudíme..ona nám vždy krásně zpívá..Pokaždé se zeptá, zda chceme zazpívat česky nebo anglicky ...když řekneme česky, ona řekne: "Raději zazpívám anglicky". a začne:o)..nedá se to popsat...její angličtina je dokonalá:o))...a písně jsou sáhodlooouhééé:o))...a do toho všeho se po cestě asi 100x zeptá: "Kdy už tam budeme?" Děda to už nevydržel a poznamenal: "Aničko, ty jsi celá maminka,ta taky pořád takhle prudila". A Anička odpověděla: "Ale, dědo, já až vyrostu, tak už nikdy nebudu prudit." :o))....Umí krásně R a a tak to slovo vážně procítila..Bylo to neskutečně roztomilé:o))..Po zbytek cesty už jen vždy tiše zašeptala.."Kdy už tam budeme?"..
Na chalupě jsem rychle uvařila oběd..samozřejmě s Aniččinou pomocí a pak jsem si s ní šla lehnout..Popravdě mně se chtělo spát taky..Anička si lehla vedle mně a povídá: "Inko, ty když spíš, tak nevíš, že seš sama, a tak nejsi smutná. Ale děda dole nespí, ten ví, že je sám a a tak já jdu k němu.". Když odcházela , tak řekla: " Tak se krásně vyspi, miláčku:o)!" No , není to zlatíčko?:o))
Teď sleduje s dědou hokej...Hraje tam Vojta Mozík, kterého jsem kdysi učila a ona ho pořád na monitoru hledá..on se jí prý moc líbí...
Právě teď řekla, že jsme všichni hrozně vtipný a strašně se tomu směje..Je tu vážně legrace..ona nás dokáže tak krásně rozesmát...další její věta zněla..".Teda dědo, táta má taky chlupy, vy jste vážně chlapy"  a děda jí povídá, ale táta jich má málo. Tak ona na to: " Taky táta je menší chlap:o)!"
Někde jsme četla, že děti začínají být vtipné až kolem 5 roku... Tak s tímhle vážně nemůžu souhlasit..Moje vnučky jsou vtipné snad od narození. Například malé Emičce, které je 10 měsíců, stačí říct, já tě chytím a ona se plazí rychle jako o život a hrozně se u toho směje.. Obě jsou vážně srandovní:o)






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše milé komentáře a za Váš čas.