sobota 13. září 2014

DLOUHO JSEM ODOLÁVALA

ale dnes jsem podlehla..Čemu? Dýni Hokaido..Už dlouho jsem se připravovala, že vyzkouším dýňovou polévku..ale nějak mi scházela odvaha..Jedla jsem ji, to ano..ale sama jsem se do její přípravy nepustila..a tak jsem dnes ráno začala vyhledávat různé recepty..Ve většině receptů byla přidaná smetana.Jednu sice v lednici na chalupě mám, ale tu nemůžu obětovat, protože by zítra manžel neměl svíčkovou a to by asi nebyl rád..Na blogu Radunky /http://radunka1062.blogspot.cz/2014/08/dynova-polevka-s-cesnekovo-bylinkovymi.html /jsem našla recept a zjistila, že všechny ingredience mám. I čerstvé bylinky, tymián i libeček mám ve svých bylinkách na zahrádce.Recept je bez smetany a tak nic nebrání polévku zkusit. Pro manžela je polévka dnes premiérou a barevně se mu moc nezamlouvá..
Krémové polévky, které vařím - brokolicovou, pórkovou, hrachovou má rád, tak uvidíme..
Polévku jsem připravovala přesně podle receptu..

Suroviny:

500 g dýně, 3 lžíce olivového oleje, 3 velké stroužky česneku, sůl, větvička tymiánu, libeček

Přízdobu na polévku jsem musela malinko pozměnit..Místo rohlíků jsem použila plátky housky, kterou jsem opekla na másle, posypala sýrem a dýňovými semínky..
Dozdobila jsem lžičkou zakysané smetany.

Dřív než přiložím fotky, tak se pochválím..Byla výborná! Všem moc chutnala, nikomu nevadila ani barva. Polévka byla krásně krémová a díky bylinkám vynikla její chuť..Chuťové pohárky si přišly na své!
Rozhodně jsem ji dnes nevařila naposledy.
Tímto i moc děkuji  Radce za výborný recept!








Všem  přeji krásný víkend..
Inka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše milé komentáře a za Váš čas.