středa 27. března 2019

PRYSKYŘNÍK

je jednou z květin, 
která mám moc ráda
a na jaře je vyhledávám..
Nejvíc se mi líbí odstín losově zbarvený,
ale tentokrát jsem sáhla po oranžové..
Připomíná mi krásně zbarveného papouška
Její střed je zelenkavý..



Včera večer jsem zkusila další minerální stromek.
Tentokrát z aventurínu.





A co jsem si našla o aventurínu?
Zdroj: Na křídlech andělů

Aventurín/Aventurine

Barva: Zelený, modrý, červený, hnědý, broskvový
Vzhled: Matný povrch posetý drobnými lesklými částečkami. Krystaly všech velikostí, často ohlazený
Vlastnosti: Aventurín je kámen, který působí vysoce kladně na vše, co má souvislost s prosperitou a majetkem. Je silně propojený s říší dévů používá se k ochraně zahrad nebo domů před geopatogenními zónami. Aventurín, který nosíte u sebe, pohlcuje elektromagnetický smog a chrání před látkami znečišťujícími životní prostředí.
V duševní rovině aventurín posiluje schopnosti nutné k řízení jiných lidí a k rozhodování. Zajišťuje schopnost soucitu a vcítění do mysli druhých lidí. Působí rovněž příznivě na vytrvalost. 
Doká
že člověka zavést zpět do minulosti, kde lze nalézt kořeny současné nerovnováhy. Kámen pomáhá proti koktavosti i těžkým neurózám, neboť ulehčuje pochopení problémů, jež jsou v pozadí těchto poruch. Aventurín stabilizuje duševní stav, podporuje vnímavost a zvyšuje kreativitu. Učí citlivému vnímání různých možností a variant řešení - zejména těch, s nimiž přicházejí ostatní. Aventurín spojuje v jedno rozumovou a citovou vrstvu osobnosti. Pomáhá při úlevě od zlosti a podráždění. Podněcuje projevy citů a pomáhá nám setrvat v srdci jiného člověka.
Po tělesné stránce dopomůže navodit příjemný stav vyrovnanosti. Reguluje růst dětí od narození do sedmi let. Udržuje rovnováhu mezi mužskou a ženskou energií a podněcuje regeneraci srdce. Duchovně chrání aventurín srdeční čakru, kterou pomáhá bránit před psychickým vampyrizmem odsávajícím srdeční energii.
Léčebné využití: Aventurín působí příznivě na štítnou žlázu, zajišťuje propojení tkáně s nervovým systémem. Pomáhá udržet rovnováhu krevního tlaku a podněcuje metabolizmus. Snižuje hladinu cholesterolu, působí preventivně proti vzniku arteriosklerózy a propuknutí alergií. Pomáhá při úlevě od migrény a blahodárně působí na oči. Aventurín léčí nadledvinky, plíce, dutiny, srdce a svalový i urogenitální systém. V podobě elixíru přináší úlevu od kožních problémů.
Umístění: Lze jej podržet nebo položit kdekoli podle potřeby.
Zelený aventurín pomáhá uklidnit a tišit bolesti srdce. Vrací věci zpátky pod kontrolu a dobře pomáhá ve škodlivých podmínkách. Zahání žaludeční nevolnost a rozptyluje negativní emoce i myšlenky. Jako všestranný léčivý prostředek přináší pocit vyrovnanosti a duševní pohody.


Mějte se moc krásně 
a užijte si večer!
Inka
💓

7 komentářů:

  1. Plnokvěté pryskyřníky jsou prostě nádherné! Jen se kochám!
    A další tvůj stromek - další minerální skvost.
    Inko, přeji krásný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Stromeček je povedený, pryskyřník krásně vybarvený a já jsem si ráda přečetla řádky o zeleném minerálu.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. I další stromeček se ti povedl. Já jsem doma pryskyřníky ve váze nikdy neměla. Budu se muset po nich někde v květinářství podívat.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  4. Přeji krásný učitelský svátkový den :-)))
    Pryskyřník je nádherný. A koukám, do čeho ses pustila....super tvoření.Jak je velký průměr kruhu?
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, kruh má v průměru 20 centimetrů. I Tobě přeji krásný sváteční den! :o) Já se vrátila domů v půl 6. Měli jsme vystoupení sboru pro pedagogický sbor, který už je v důchodu..Ti se mají...já tiše záviděla, ještě tolik let do důchodu :o/..přitom už bych mohla jít vloni..Měj se moc krásně. Inka

      Vymazat
  5. Inko tohle zbarvení pryskyřníku je opravdu krásné. Já jsem si je jako každý rok vysadila do truhlíků. Letos mam zlužl. A protože je chladnější počasí, kytičky jsou tak svěží. Ať i tobe dělají dlouho radost. Ivetule

    OdpovědětVymazat
  6. Inko, pryskyřník jsem objevila až letos, mám ho v truhlíku u vchodu a krásně rozkvétá. Ve váze jsem ho ještě neměla, ale vypadá v ní moc hezky.
    Přeji krásný víkend. D.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře a za Váš čas.